مراقبت و نگه داری ساز موسیقی

این مقاله مختص سازهای زهی مخصوصاً تار و سه تار می باشد.

 (( ساز را از مکان مرطوب دور نگه دارید ))

 آب همواره بیشترین تاثیر را بر مواد آلی می گذارد. ساختار کلی ساز هم از چوب تشکیل شده. وجود رطوبت در مدت طولانی می تواند باعث اختلال در هارمونی اجزای ساز شود. بهتر است ساز خود را از محل های تولید رطوبت مثل حمام و آشپزخانه دور نگهدارید. . هیچگاه ساز خود را در معرض جریان هوای کولرهای آبی رها نکنید. زیرا کولر آبی سرسخت ترین دشمن شماست.



(( ساز وسیله ای شخصی است. با کسی تعارف نداشته باشید ))

 ساز هم مثل هر وسیله شخصی دیگر، دارای صاحب اصلی خود است. هر سازی با دستان و پنجه های صاحب خود خو می گیرد. اگر کسی درخواست قرض کردن ساز شما را داشت، بدون هیچ تعارف و خجالتی پاسخ منفی بدهید.

در صورت قرض دادن ساز، هر اتفاقی ممکن است برای آن بیفتد. شاید به گونه ای ضربه بخورد که شما متوجه آن نشوید اما در بلند مدت تاثیر خود را نشان دهد.

(( ساز را از اطفال دور نگه دارید ))

بچه ها هیچ شناختی در مورد ظرافت و حساسیت ساز ندارند. زیرا آن را یک اسباب بازی جذاب می دانند که از خود صدا تولید می کند. برای تولید این صدا، گاه به ضربه های محکم روی می آورند. به راحتی و قبل از اینکه بتوانید عکس العمل نشان دهید، در کسری از ثانیه میتوانند مشکلاتی برای شما و سازتان ایجاد کند.


(( به هیچ وجه از تمیز کننده های شیمیایی استفاده نکنید. ))

برای تمیز کردن ساز خود، از یک دستمال نرم و خشک و بدون پرز استفاده کنید. در صورت لکه دار بودن ساز، نهایتا دستمال را کمی مرطوب کنید. به هیچ عنوان دستمال خیس نباشد.

رطوبت عامل اصلی فرسایش در ساز و در نهایت باعث تغییر نا به هنجار صدای ساز می شود.

Leave a comment